Betal kontaktløst med ditt Credits kredittkort 

En av fordelene du har inkludert i ditt Credits kredittkort er blant annet muligheten til kontaktløs betaling. En fordel som gjør det lettere og mer effektivt for deg å foreta kjøp i butikk. Med kontaktløs betaling trenger du ikke bruke chip eller magnetstripe for å gjennomføre en betaling. Du trenger ikke engang taste PIN-koden din. Betal ved å plassere ditt kredittkort mot betalingsterminalen frem til du får et signal fra betalingsterminal om at transaksjonen er godkjent. I noen tilfeller må du akseptere transaksjonen, men dette varierer med de ulike betalingsterminalene. 

Alle kort og betalingsterminaler med denne funksjonen er merket med symbolet for kontaktløs betaling, og betalingsmetoden kan benyttes både i inn- og utland. 

Hvordan fungerer det?

Alt man trenger å gjøre for å gjennomføre betalingen er å holde kortet enten over eller på siden av bankterminalen, avhengig av hvor symbolet for kontaktløs betaling er vises (se bilde under). Betalingen vil da gjennomføres i løpet av få sekunder uten at man trenger å taste inn PIN-kode. Både kortet og bankterminalen må ha følgende symbol for å kunne benytte seg av kontaktløs betaling:

Beløpsgrense for kontaktløs betaling med kredittkort

Betalingsmetoden har tidsbesparende fordeler både for deg som kunde og butikkene. Men dersom du betaler mer enn 400,- kr med ditt Credits kredittkort vil du måtte taste inn koden i tillegg. Dette kan også forekomme med jevne mellomrom på mindre beløp som en sikkerhetssjekk. 

 

Betal trygt kontaktløst

Kontaktløs betaling skal være like sikkert som ordinær betaling med chip eller stripe. For å minimalisere sannsynligheten for misbruk og svindel ved kontaktløs betaling er følgende rammer laget:

  1. Man må aktivere den kontaktløse funksjonen før man kan gjennomføre kontaktløs betaling. For å aktivere denne funksjonen må man trykke inn PIN første gang man benytter seg av kontaktløs betaling.
  2. Kortet må ikke være lenger unna enn et par centimeter fra bankterminalen for å kunne gjennomføre betalingen. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg for at man betaler for andre når man er i nærheten av en bankterminal.
  3. Det er ikke mulig å betale med flere kort samtidig. Holder man opp flere kontaktløse kort, vil bare ett av kortene bli lest.

Se også 5 gode råd for sikker bruk av ditt kort. 

Kontaktløs betaling øker kraftig

Fra 2020 er alle betalingsterminaler pålagt å ha denne funksjonen. Resultatet av dette tiltaket ser vi igjen i tall fra Nets og Vipps AS som viser at det er en solid økning generelt i transaksjoner gjort med kort. Spesielt markant er økningen i andelen transaksjoner foretatt med kontaktløs betaling på hele 22,2 prosent. 

I januar i år ble det gjennomført totalt 163,5 millioner kjøp med kort. Dette er en vekst på hele 4% i forhold til januar 2019 (tall fra Nets og Vipps AS). Ikke nok med det, men totalsummen for transaksjonene økte med 2,2% sammenlignet med samme måned i fjor.

Mot slutten av 2019 var det en betraktelig økning i bruk av kontaktløs betaling ifølge Nets i Norge. Ved utgangen av året ble et av fire kortkjøp i butikker gjennomført kontaktløst. Den første måneden av 2020 har denne andelen økt til en av tre. 

Vipps AS forteller at de forventer en videre vekst i kontaktløs betaling i år. Allerede til sommeren tror de at halvparten av alle transaksjoner er kontaktløse og at tæpping snart er den foretrukne betalingsvanen for de fleste forbrukere. 

Alle våre Credits kredittkort kommer med kontaktløs betaling som en mulighet. Spar tid neste gang du er i butikken og benytt deg av «tæppe» funksjonen du også.