Enklere og raskere betaling med Credits Visa

Bruk kontaktløs betaling og spar tid hver gang du handler. Betalingen går fortere og man slipper å taste inn PIN-koden hver gang man skal betale. Stadig flere butikker og restauranter tilbyr denne betalingsmetoden, både i Norge og i utlandet.

 

Hvordan fungerer det?

Alt man trenger å gjøre for å gjennomføre betalingen er å holde kortet enten over eller på siden av bankterminalen, avhengig av hvor symbolet for kontaktløs betaling er vises (se bilde under). Betalingen vil da gjennomføres i løpet av få sekunder uten at man trenger å taste inn PIN-kode. Credits Visa har en beløpsgrense på kr. 400,- for kontaktløs betaling. Dette betyr at så lenge beløpet er under kr. 400,- trenger man ikke PIN-kode for å gjennomføre kjøpet. Slik blir hverdagen enklere da man sparer tid hver gang man handler. Både kortet og bankterminalen må ha følgende symbol for å kunne benytte seg av kontaktløs betaling:

 Betal trygt med kontaktløs betaling

Kontaktløs betaling skal være like sikkert som standard betaling med chip eller stripe. For å minimalisere sannsynligheten for misbruk og svindel ved kontaktløs betaling er følgende rammer laget:

  1. Man må aktivere den kontaktløse funksjonen før man kan gjennomføre kontaktløs betaling. For å aktivere denne funksjonen må man trykke inn PIN første gang man benytter seg av kontaktløs betaling.
  2. Kortet må ikke være lenger unna enn et par centimeter fra bankterminalen for å kunne gjennomføre betalingen. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg for at man betaler for andre når man er i nærheten av en bankterminal.
  3. Det er ikke mulig å betale med flere kort samtidig. Holder man opp flere kontaktløse kort, vil bare ett av kortene bli lest.

 

 

Søk her om Credits Gold kredittkort