Tips for sikker bruk av kredittkort

Det er viktig å være oppmerksom på hvordan man bruker kredittkortet og hvordan man oppbevarer det sikrest mulig. Her en noen enkle råd man kan følge for å være sikker på at man bruker kortet på en trygg måte. 

 

Vær oppmerksom ved betaling med kort

Sjekk alltid beløpet før du godkjenner eller signerer. Bruk chip eller kontaktløs betaling der det er mulig. Ta vare på kvitteringer og sjekk at de stemmer med kontoutskriften. Legg aldri fra deg kortet eksempelvis på restauranter eller i barer. 

 

Dersom du ser noe mistenkelig eller unormalt med minibanken bør du ikke gjøre et uttak fra denne minibanken. Har du tatt ut kontanter og får kvittering for uttak, men ikke får ønsket pengebeløp må man ta kontakt med banken. Husk å ta vare på kvitteringen for uttaket. 

 

Beskytt PIN-koden på ditt visakort

Husk at din PIN-kode er personlig. Oppgi den derfor aldri til andre, heller ikke ansatte i banken eller politiet. Pass på å aldri oppbevare kortet og PIN-koden på samme sted. PIN-koden skal helst memoriseres. 

 

Vær obs på at ingen ser PIN-koden din når du taster den inn. Forsøk derfor å skjule tastene når man slår inn koden.

 

Meld fra til banken dersom kredittkortet ditt blir stjålet

Om uhellet er ute, og du enten har mistet eller blitt frastjålet ditt kort, er det viktig å melde fra til bankens meldingstjeneste så fort som mulig. 

 

For Credits kredittkort kontakter man tlf. 56 99 92 00 (fra utland +47 56 99 92 00). Nummeret kan være lurt å lagre på telefonen slik at man har det lett tilgjengelig. Man kan også finne dette på vår hjemmeside. Vår sperretjeneste er døgnåpen da det er viktig å sperre kortet med en gang man vet at det er mistet eller borte. 

 

Følg disse rådene for en sikker og trygg handel

 

Vi i Credits Visa er opptatt av din sikkerhet

Credits Visa tar sikkerhet på alvor og vi jobber kontinuerlig for at Credits kredittkort skal være ett av Norges sikreste kort. Vi samarbeider med World Line, en internasjonal aktør som jobber for å sikre transaksjoner på daglig basis. Våre systemer er tilrettelagt for å unngå problemer i de norske betalingssystemene, slik at du skal slippe å bekymre deg for at kortet ditt ikke fungerer som det skal når du betaler. 

 

Vi har lansert Verified by Visa (VbV), en tjeneste som lar deg handle på internett med ekstra trygghet. Gjennom en enkel kontroll, bekrefter Verified by Visa din identitet når du handler i butikker merket VbV. Verified by Visa benytter BankID for å bekrefte din identitet. 

 

Når du handler på nettet betaler du med ditt kort på samme måte som i dag, men er du registrert for denne tjenesten og nettbutikken er merket med Verified by Visa, vil du få beskjed om å taste inn ditt passord for å få gjennomført betalingen. Dette betyr at du, i tillegg til å oppgi kortnummer og utløpsdato, må identifisere deg med ditt personlige passord og engangskoden fra BankID-brikken. 

 

Vi har lovet at Credits kreditkort skal være et enkelt og sikkert kort å bruke. Vi har derfor gjort det slik at du skal slippe å begynne å lete etter BankID-brikken for hver minste ting du kjøper på internett. Beløpsgrensen for at VbV skal aktiveres er derfor satt til minimum kr. 10 000. På denne måten kan du enkelt og trygt handle for småbeløp på internett, og så aktiverer vi VbV ved kjøp over kr. 10 000 – slik at du kan betale store beløp med ekstra sikkerhet.

 

 

Søk her om Credits Gold kredittkort