Tenk på dette før du låner bort ditt kredittkort til andre

Mange av oss har lånt bort både bankkortet og kredittkortet vårt til andre. Både venner, ektefelle, kjæreste og i mange tilfeller også barna. Har du? Det kan gi økt risiko for kortsvindel, ID-tyveri og ikke minst manglende kontroll på beløpet som faktisk går ut fra ditt kort. Et av de viktigste tiltakene for å sikre ditt kredittkort er å aldri låne bort kortet ditt til andre. Det gjelder uansett hvem du låner bort til. 

Overforbruk

Mange liker å sende med barna bankkortet når de skal på turer og andre arrangement, eller dersom de raskt skal innom butikken eller lignende. I butikken og på tur møter de mange fristelser som fort kan bli dyre. og kan i verste fall ende opp med å kjøpe mer enn det som på forhånd var avtalt. 

Låner du bort kortet ditt mister du også kontrollen over hvor mye som går ut fra ditt kort til enhver tid. Du kan selvfølgelig følge med på MinSide, men det er vanskelig å gjøre noe med beløpet som blir benyttet etter at det er trukket fra konto. Lar du være å låne bort kortet til andre unngår du ubehagelige overraskelser som dette. 

Uforsiktighet

Hvordan kortet ditt blir håndtert vet du lite om i det du gir det fra deg til andre. Hvem mottar dine kortopplysninger, hvor blir dine opplysninger lagret, og hvem kan potensielt misbruke de? Dette er eksempler på informasjon du går glipp av i det du låner bort ditt kort til både voksne og barn. 

Barn tolker også situasjoner annerledes enn voksne gjør og kan være usikre på hvem man kan dele informasjon med og ikke. Informasjonen om ditt kredittkort kan med uhell bli delt med uvedkommende og misbrukes. Det kan også være vanskeligere for de å vite hvilke betalingløsninger som er trygge å benytte seg av. 

Svindelforsøk

Svindelforsøk er ofte et resultat av uforsiktighet knyttet til bruk av kredittkort, og at uvedkommende i den forbindelse har fått tak i privat informasjon om ditt kort. 

Vi anbefaler at du ikke låner bort ditt kort til andre, og selv holder kontroll på hvor ditt kort blir benyttet og hos hvem. På den måten har du kontroll over hvilke opplysninger som gis bort, og hva som skjer med ditt kredittkort ved håndtering av betalinger. 

Mange tusen nordmenn har de siste årene fått oppleve at identiteten deres har blitt stjålet, og i flere av tilfellene er det noen som har kjøpt en vare i deres navn på nett. Både bankkort og kredittkort inneholder informasjon som uvedkommende ikke bør få tak i, og selv om man tenker at alle dine nærmeste kan stoles på viser det seg at ID-tyveri og svindelforsøk også skjer i nære relasjoner. 

Vær varsom i din kortbruk og unngå å låne bort ditt kredittkort. Ønsker du å lese mer om sikker kortbruk anbefaler vi deg å lese denne: 5 råd for sikker bruk av kort.